El camí de Rajadell de Manresa ha estat tallat cinc mesos al trànsit entre els accessos al Suanya i el carrer de la Lemmerz, a causa de les obres d'urbanització de tot l'entorn del crematori de Manresa. Ara la situació ha canviat, però només a mitges. Ja hi poden passar cotxes encara que tan sols en sentit Manresa. Pel que fa a l'edifici del crematori ja està pràcticament enllestit.

Fins ara els vehicles que utilitzaven el camí de Rajadell per entrar a la ciutat des de l'eix Transversal o de Rajadell mateix s'havien de desviar per un pas sense asfaltar que connecta directament amb el complex esportiu del Congost. És el que s'utilitza habitualment quan hi ha un partit de bàsquet i les vies tradicionals d'entrada i sortida del pavelló no donen a l'abast.

Des del cap de setmana ja es pot circular pel camí de Rajadell en sentit centre de la ciutat. En direcció contrària encara hi ha les tanques i senyals que alerten que no es pot passar i que cal desviar-se per l'interior del polígon del Pont Nou. La previsió és que cap a principis de setembre es pugui obrir completament. Les obres no s'enllestirien del tot fins a finals del mes vinent (vegeu Regió7 del 9 d'agostRegió7).

Es tracta d'un camí que és força transitat, ja que que connecta directament amb l'eix Transversal tan per entrar com per sortir de Manresa. A més a més és una via d'entrada a tot el sector del Suanya, que forma part de l'Anella Verda de Manresa, i és una alternativa per anar a Rajadell i poblacions del voltant per la carretera antiga.

Les obres per urbanitzar aquest tram de camí es van iniciar el mes de març passat. La previsió, però, era enllestir els treballs en tres mesos. Ja en fa cinc que duren i no s'acabaran del tot fins al setembre, quan farà mig any. Ahir al migdia no hi havia ningú treballant-hi. El retard es deuria al trasllat de les xarxes de serveis elèctrics, segons l'Ajuntament i l'empresa constructora. La companyia elèctrica Endesa, però, afirma que es va fer en el termini previst.

El projecte que s'ha portat a terme ha afectat un tram d'encara no 100 metres, i un altre de 120 al carrer de la Lemmerz. Ha suposat una inversió de mig milió d'euros, i s'ha planificat davant la pròxima entrada en funcionament del crematori de Manresa de la companyia funerària Mémora, que previsiblement es posarà en marxa quan s'hagin enllestit tots els treballs de l'entorn.

L'actuació és el primer pas de la urbanització pendent que s'ha de dur a terme al polígon industrial del Pont Nou. El projecte, que fa anys que s'arrossega, està valorat en 15 milions i és imprescindible per poder-se expandir.