L'atenció intermèdia és la que hi ha entre un hospital d'aguts i la primària. Hi ha molts pacients que no cal que ingressin en un hospital d'aguts i que poden passar per un centre intermedi, que es coneix com a sociosanitari.

El fet que Sant Andreu ara es comenci a definir com a hospital intermedi significa atendre més persones i de més alta complexitat, algunes derivades dels serveis d'urgències; potenciar-ne la seva autonomia; pal·liar les seves limitacions i facilitar el seu retorn a casa o al recurs més adient. Això ha comportat posar a prova tant els professionals com les instal·lacions i, també, la intensificació del treball en xarxa amb les altres institucions de salut del territori.

La institució creu que el canvi és necessari per respondre al repte que representen la cronicitat i la dependència, davant del que cal no només potenciar la promoció de la salut i la prevenció dels factors de risc i de les malalties cròniques, sinó també oferir uns serveis que vagin des de l'atenció de les fases més incipients fins als estadis de més complexitat.

Es tracta d'atendre pacients que han fet una davallada i que necessiten convalescència abans de tornar al seu entorn, sense necessitat d'alta tecnologia, o amb patologies que no han d'arribar als hospitals.