L'empresa manresana Fibracat, el primer operador global independent de telecomunicacions 100% català, que ofereix serveis d'Internet fibra òptica, telefonia fixa i mòbil i TV online, ha tancat l'exercici 2018 amb una facturació de 4,4 milions d'euros, el 30% més que l'any anterior. Amb aquest increment, Fibracat consolida el seu creixement.

En aquest exercici, Fibracat preveu gairebé duplicar la seva facturació fins als 8 milions d'euros perquè, com explica la seva cofundadora, Meritxell Bautista, «aquest darrer quadrimestre esperem passar dels 16.000 clients actuals només d'ofertes convergents de fibra, fix, mòbil i televisió online als 30.000, i ser el proveïdor de telecomunicacions de les 25 grans empreses catalanes a les quatre províncies, ja sigui per reputació, facturació o valors».

Per aconseguir aquests objectius, la companyia ofereix des d'aquest mes d'agost serveis d'Internet fibra òptica, telefonia fixa i mòbil i TV online a les 80 poblacions catalanes amb més població, com Barcelona, Badalona, Banyoles, Blanes, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa i la Seu d'Urgell.

Inversió de 18 milions

Així, dels més de 7,6 milions d'habitants que hi ha a Catalunya, la cobertura actual de Fibracat arriba a més de 5,5 milions de persones, el 73% de la població total.

Per donar aquesta cobertura de fibra òptica a gairebé tot el territori, Fibracat té una inversió de 18 milions d'euros, entre el període del 2017 fins al 2021, i ha arribat a diferents acords comercials de col·laboració amb instal·ladors i altres companyies distribuïdores de fibra òptica.

Creixement

La cofundadora de Fibracat ha explicat que «encara que el 2018 vam fer una previsió de facturació de 5,5 milions d'euros, perquè volíem avançar part de l'expansió de la companyia a algunes poblacions fora de la nostra àrea d'influència de la zona de la Catalunya Central, estem molt satisfets perquè mantenim el creixement de beneficis des dels inicis amb una forta inversió».

Però, en el darrer trimestre del 2018, la companyia va decidir sacrificar aquesta xifra prevista de facturació i ajornar-la a aquest exercici per tal d'assegurar «el manteniment del màxim nivell de qualitat tècnica i de seguretat dels nostres serveis i per fer-ho alhora a les 80 poblacions amb més habitants de tot Catalunya».

Els principals motius pels quals tant particulars com empreses contracten Fibracat és perquè, en un mercat monopolitzat per tres grans companyies, aquesta es presenta com una alternativa.