El metge manresà Josep Maria Piqué, que va ser fitxat el març del 2016 com a director general dels serveis sanitaris andorrans, ha estat renovat en les seves funcions pel Govern d'Andorra, segons va informar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Josep Maria Piqué (Manresa, 1951) va comparèixer l'1 de març del 2016 com a nou director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària. Piqué, exdirector general de l'Hospital Clínic de Barcelona, va ser un fitxatge del llavors ministre de Salut d'Andorra, Carles Álvarez Marfany.

El Govern andorrà feia mesos que negociava la incorporació de Piqué amb l'objectiu que contribuís amb la seva experiència a reformar el sistema sanitari per fer-lo sostenible, solidari i de qualitat.

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona el 1975 i doctor en Medicina l'any 1982, va començar l'etapa professional a l'Hospital Clínic com a metge adjunt del Servei de Gastroenterologia, la seva especialitat mèdica. Va ser cap d'aquest servei des del 1996 fins al 2005 i, després, va ocupar el càrrec de director mèdic del Clínic fins al 2008.

Entre les seves activitats professionals destaca la presidència de la Societat Catalana de Digestologia (1999-2001), membre electe de l'Associació Americana de Gastroenterologia (des del 1993), membre del Comitè d'Investigació i Telemedicina de l'Organització Mundial de Gastroenterologia (1997-2002), i president de la Fundació Espanyola de Gastroenterologia (des del 2008). Quant a la producció científica, és editor de 26 llibres i autor de 57 capítols de llibres, de 261 articles originals publicats en revistes indexades i de 121 articles de revisió o editorials, que han generat més de cinc mil citacions.

Va ser ponent el 2013 de la Vigília de Sant Lluc que organitza la delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona. Ara, s'ha confirmat que continuarà els pròxims anys com a director general del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària ( SAAS).