Unes 3.000 persones han participat al correaigua de Manresa, celebrat aquest dissabte a la tarda al Centre Històric de la ciutat, segons els organitzadors. La festa s'ha tornat a apoderar dels carrers manresans repartint més de 50.000 litres d'aigua de colors i aromes diferents que han deixat xops de cap a peus els participants. No s'han salvat ni els periodistes que seguien la celebració ni els mateixos voluntaris que subjectaven les mànegues d'aigua.

Amb gust i olor de pinya, préssec, plàtan, nata... Litres i litres d'aigua de colors s'han ruixat sobre els centenars de participants que, des de 2/4 de 5 de la tarda, s'han concentrat a la plaça Europa i han recorregut els carrers del Carme, plaça del Carme, Pedregar, Metge Planas, Nou, Sant Miquel, plaça Major, Cap del Rec, Carme i de nou plaça Europa. Els encarregats de llançar aigua i espuma sobre les famílies i joves que gaudien del correaigua han estat voluntaris de les ADF Pla de Bages, d'Artés, Calders i Monistrol de Calders, Bombers, i membres de Xàldiga, entitat que organitza el correaigua.

Inici del Correaigua de Manresa 2019

Inici del Correaigua de Manresa 2019

També s'ha comptat amb una cuba de Manteniment de l'Ajuntament, una de Foment i una altra que ha aportat un pagès, Toni Poal, que fa anys que col·labora amb la festa. Aquesta estava col·locada a la plaça Major, on els participants havien de superar altres obstacles com bassals de fang o el llançament de confeti i farina des dels balcons.

Diversió al Correaigua 2019

Diversió al Correaigua 2019

Personal de Creu Roja ha informat a aquest diari que l'única incidència ha estat la pèrdua d'una nena, la qual s'ha separat dels seus pares i després no els localitzava. Voluntaris de l'entitat l'han acompanyat i finalment han trobat el pare de la menor, que ha pogut seguir la festa amb normalitat.

Demà, la Moscada

A més del correaigua, Xàldigat també organitza la Moscada i el correfoc infantil que hi haurà demà, diumenge, a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Major. Aquest any amb novetats. No hi haurà el taller tradicional perquè els infants puguin tocar el tabal, tirar pirotècnia o fer-se fotos amb els elements de la secció infantil del correfoc de Xàldiga. L'activitat s'ha traslladat al dijous 29 d'agost, conjuntament amb altres entitats, que mostraran la feina que porten a terme a diverses places de la ciutat.

Hi haurà canvis en el guió, que es renova cada 3 anys, com l'aparició d'un nou personatge que farà de conductor de la Moscada juntament amb el Boc, explica el coordinador de l'acte, Jordi Garriga. Aquest any també s'interpretarà la música de l'espectacle en directe. La Moscada la protagonitzaran els tabalons, els qui hi posen la percussió, i els diablons de Xàldiga. Tots tenen entre 6 i 18 anys. Són una cinquantena. Els acompanyaran els elements de la imatgeria: la Tremenda, la Traqueta i el Boc infantil. Un cop acabi l'espectacle de la Moscada s'iniciarà el correfoc infantil, que començarà i acabarà a la plaça Major. Garriga recorda que per participar-hi cal anar degudament preparat.

Per al primer cap de setmana de la Festa Major de Manresa també s'han programat activitats bàsicament infantils a l'Agulla, i una demostració de com treballen els bombers en cas d'accidents que es farà dissabte a les 7 de la tarda a Crist Rei.