Gairebé quaranta bateries van fer tremolar la plaça de Sant Domènec en l'onzena trobada de bateries que ha acollit la ciutat de Manresa, ahir a les 7 de la tarda.

Joves, petits i grans van ser els trenta-sis protagonistes de l'espectacle, i van demostrar que amb la música i, en aquest cas, amb les bateries, l'edat no importa. Tanmateix, sembla que aquest instrument encara es veu discriminat pel gènere, i de tots els participants només dues eren dones.

Dos grans altaveus feien sonar cançons d'estils molt variats, i les bateries hi tocaven a sobre, a l'uníson, complementant i reforçant la melodia de les cançons. Bon Jovi, Bruno Mars, Lady Gaga, Queen i, fins i tot, la Rosalía i la banda sonora de Juego de Tronos van ser alguns dels diversos artistes que van ser versionats amb una quarantena de bateries en directe, durant poc més d'una hora.

Una autèntica orquestra formada només per bateries, que també tenia un director, Albert Mallorca, de Mataró, que guiava els músics i, al mateix temps, també participava en l'espectacle amb el seu instrument.

L'acte va ser conduït per un dels músics, que va presentar l'acte i animava el públic entre cançó i cançó. Ell mateix va mostrar l'agraïment i la felicitat de poder celebrar, un altre any, una nova trobada de bateries, que cada vegada té més cabuda entre la canalla més petita.

11a trobada de bateries a Plaça Sant Domènech

11a trobada de bateries a Plaça Sant Domènech

Enmig de les cançons, que la quarantena de músics tocava al terra de la plaça, van pujar a l'escenari dos grups de música novells: Quarts d'Una, format per tres noies que tocaven la guitarra, el violoncel i també cantaven; i La Primavera, un duet format per veu i guitarra. Mentre els dos grups tocaven les seves cançons, les bateries no descansaven, sinó que també acompanyaven les veus i els instruments dels músics convidats a l'espectacle.

El públic, que ocupava tota la plaça, també va participar en l'espectacle, en una mena de duel que el director i l'animador van muntar. La plaça es va partir en dos grups de persones i, acompanyats per les bateries, els dos equips havien de competir per qui entonava millor una melodia.

Finalment, l'acte es va acabar amb la presentació dels trenta-sis músics que hi van actuar, i cadascun d'ells va tocar una petita peça. Després dels clams del públic perquè es toqués una altra cançó, les bateries van repetir una de les peces que ja havien interpretat anteriorment i es van acomiadar amb l'esperança de tornar a Manresa l'any que ve.