Les pluges que ja han caigut aquesta tarda de dimarts i que sembla que també visitaran Manresa els propers dies han obligat els organitzadors de la festa major a buscar espais alternatius per a alguns dels espectacles programats. És el cas del que comença a les 7 de la tarda, de la companyia Teatre Mòbil, que s'ha traslladat de la plaça de Sant Domènec al teatre Conservatori perquè a les 5 de la tarda, quan s'havia de començar a muntar, plovia.

Segons fonts de l'Ajuntament, el teatre Conservatori també serà una alternativa per a altres propostes del programa festiu de Manresa si plou. És el cas de l'actuació de l'Esbart Grup de Dansa Cor de Catalunya de dijous a les 10 de la nit a la plaça Major; de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages de divendres, també amb l'hora d'inici a les 10 de la nit a la plaça Major, i de l'Oreneta d'Or de dissabte, a les 11 de la nit a la plaça Major que, si canvia de lloc i es fa al Conservatori, s'avançarà una hora.

Per a l'actuació castellera de diumenge al migdia dels Tirallongues també hi ha una alternativa a la Plana de l'Om. Si plou, actuaran a la pista coberta de la Font dels Capellans o de la Balconada.

No cal dir que si plou se suspendrà el Castell de Focs de diumenge o el Correfoc de dilluns. Caldrà estar molt atents a la predicció meteorològica d'aquests dies