Bombó de foie i xocolata, pop i mutabal (puré d'albergínia), maki cruixent, pastís de salmó... la creativitat i la varietat dels restauradors del Barri Antic de Manresa va tornar a quedar pal·lesa aquest dimecres a la nit amb l'oferta gastronòmica d'un Tapantic 2019 que enguany va tenir un altre protagonista destacat, les cues en gairebé tots els establiments.

La ruta de la tapa manté un alt poder de convocatòria, similar al d'edicions anteriors, però el fet d'eliminar els tiquets i tornar al pagament a cada local va fer que les cues d'altres anys, enguany fossin molt més llargues. En alguns casos era de més de 30 minuts.

En total, el Tapantic 2019 va comptar ocasió amb 25 bars, restaurants i cafeteries, que van posar a disposició dels clients una tapa creada especialment per a l'ocasió i una beguda, per 2,5 euros. A les ja esmentades també cal mencionar el busca't dunkin de foie, que va repetir un any més a la Taverna 1913; el miniburguer de Cal Bisbe; la fusió terrenal de La Casa dels Pernils (codony, pernil, formatge i topping de nous); o les postres proposades per Chocola'j i que molts es van guardar pel final, un vol-au-vent multicolor. Mini hamburgueses, empanadilles hondurenyes i risotto van acabar d'arrodonir el menú.

I la tapa reina. A les 10 de la nit un jurat professional va tastar els plats i va determinar que la millor era la de Las Vegas, salmó marinat amb remolatxa i vodka amb ajoblanco El Maki Cruixent, de l’establiment de cuina japonesa, 2D Sushi, es va endur el guardó a la tapa més original; i en la categoria de millor presentació, la menja afortunada van ser els llampants Dunkins de Foie que oferia la Taverna 1913, que ja van ser els més votats en l'edició del 2016.

El jurat estava format per Anna Castillo, sommelier de la DO Pla de Bages i DO Empordà; Jordi Llobet, xef del restaurant l'Ó de Món Sant Benet; Màrius Ferrer, professor i cap de cuina de l'Escola d'Hoteleria Joviat; i Manuel Quinto, escriptor, crític cinematogràfic i gastrònom. Van assistir al lliurament de premis l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora del Comissionat del Centre Històric, Claudina Relat.

Com a novetat, i amb la voluntat de conscienciar sobre la importància de ser respectuós amb el medi ambient, aquest 2019 es va obrir la porta a que els participants portessin el seu got reciclable de casa. A canvi, alguns bars del Tapantic van regalar a la clientela un clip per portar-lo penjat.