Un dels casos que sovintegen és el de joves que, a l'estiu, busquen feina fora per practicar idiomes o perquè troben oportunitats millors. És el cas de Ferran Calm, que és des del 3 de juliol a Menorca treballant a l'escola de vela de Fornells, on s'encarrega de preparar el material per als cursos i lloguers de les activitats que ofereix l'empresa.

El seu cas és una mica diferent de la de la resta de joves que marxen fora, perquè la seva família té un pis a Menorca on estiuegen sovint i ja hi havia fet alguna feina anteriorment. Amb tot, afirma que si no hagués marxat no hauria trobat una feina millor. «A Navarcles vaig trobar alguna cosa, però no era a jornada completa i el sou era més baix. En canvi, la de Menorca és una feina diferent de les que s'ofereixen al Bages i tinc les condicions laborals que busco». Per a Calm, Menorca és un lloc especial on se sent a gust, però també assegura que es fa dur estudiar tot l'any, viure fora de casa i tornar a marxar durant tot l'estiu per poder estalviar una mica i guanyar diners per ser més independent. «Si a Menorca em paguessin menys, potser m'hauria buscat una altra cosa més a prop de casa», afirma.

Ell aprova que els joves treballin a l'estiu, ja que «hi ha coses que no es poden aprendre en una aula, sinó que s'aprenen treballant».