Cíntia Harillo estudia el tercer curs del grau en Publicitat i relacions públiques a l'Escola Superior de Relacions Públiques (ESRP), un centre adscrit a la Universitat de Barcelona. Cada dia ha d'agafar el transport públic per anar i tornar de Manresa. Durant el curs va treballar una temporada com a monitora de menjador en una escola de Barcelona per poder assumir una part de la despesa que li suposa estudiar en un centre concertat i pagar el transport públic cada dia.

De cara als cursos vinents, li agradaria poder establir-se a Barcelona, perquè «els horaris de la universitat cada cop són més dispersos», diu. Poder viure a Barcelona és un dels motius pels quals està treballant aquest estiu a la gelateria Dolce Piacere, al carrer de Casanova de Manresa. Creu que fer coixí durant l'estiu li permetrà emancipar-se. «No vull dependre dels meus pares pels diners. Si vull anar a sopar amb els amics o em vull comprar alguna cosa, ho faré amb els meus diners i no amb els dels meus pares, que ja tenen prou despesa amb la universitat». També fa uns mesos que té el carnet de conduir i, amb les feines d'estiu, espera estalviar una mica per comprar-se un cotxe de segona mà i, altre cop, no dependre del cotxe familiar.

A Harillo la criden de tant en tant per fer de promotora però, a l'hora de buscar una feina més seguida, assegura que li va costar molt. No va tenir sort en les entrevistes que va fer i una cosina seva li va suggerir que ho demanés a la gelateria Dolce Piacere, ja que ella hi havia treballat.

Com molts altres joves, la noia es veu cada estiu en el dilema de prioritzar les vacances d'estiu o treballar per guanyar diners. «Tot depèn de les prioritats i necessitats de cadascú. Jo prefereixo treballar uns quants estius després de tot el curs estudiant, fer coixí de mica en mica i així poder ser més independent en el futur».

Veu impossible que l'agafin en un gabinet de publicitat mentre estudia: «Malauradament, és molt difícil optar a treballar del que vols quan encara ho estàs estudiant. Per això les feines d'estiu s'omplen de gent jove, perquè molts cops no són feines que es fan per vocació i els joves estem disposats a fer-les a l'estiu».