El correfoc de Manresa va deixar, diumenge a la nit, un total de 62 persones ferides, segons dades facilitades per Protecció Civil.

La majoria d'atencions es van fer per cremades. D'aquestes, 5 van ser lesions als ulls provocades pel foc. A banda, hi va haver 8 persones ateses per esquinços i 3 participants del correfoc van ser traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Segons ha pogut saber aquest diari, dels tres trasllats, un va ser per una cremada a l'ull, un altre per un esquinç i el tercer pel seu estat etílic. Algunes de les atencions que es van fer durant el correfoc també van ser per excés d'alcohol, però se'n desconeix la xifra. Segons han informat fonts de l'Ajuntament, cap dels atesos va tenir ferides greus.

L'any passat, l'última nit de la festa major es va tancar amb 86 persones ferides, 24 més que les ferides en l'edició d'enguany. El pronòstic de totes va ser lleu i la majoria van haver de ser ateses, també, per cremades. La xifra del 2018 va ser inferior que la de l'any anterior, el 2017, quan es van atendre fins a 103 persones durant el correfoc.

Habitualment, la xifra de ferits va lligada a la quantitat de pirotècnia. El 2017 va augmentar molt respecte a l'any abans, quan només es van practicar 48 atencions, perquè els quilos de pirotècnia utilitzats a les places i durant el recorregut van passar de 240 a 310 d'un any a l'altre.

Més de 130 professionals

Durant la festa del foc, diumenge, hi va haver més de 130 professionals que van vetllar per la seguretat i van prestar assistència sanitària a qui fes falta. L'hospital de campanya es va instal·lar a la plaça d'Europa, però també hi va haver ambulàncies i grups a peu que van seguir tot el recorregut.

Agents de paisà de la Policia Local van detenir durant el ball del correfoc una persona que va protagonitzar un incident i que va mostrar una actitud hostil cap als agents. En l'escorcoll li van trobar un mòbil que havia estat sostret.