Un cop acabades les obres, l'edifici de l'Ateneu lluirà amb la façana pintada de dalt a baix i amb l'interior recuperat tal com era abans que els diferents usos que ha tingut al llarg dels anys -teatre, cabaret, ateneu, restaurant, sala d'exposicions...- el desvirtuessin a base d'afegits. «Recuperarem l'ànima de l'edifici», diu Soler. «Totes les obertures originals, la llum amb què el van pensar...». Per fer-ho possible, estimen que caldrà una inversió de mig milió d'euros.

De moment, una actuació bàsica que ja s'ha fet ha consistit a substituir el sostre del menjador principal, que paga el propietari. En aquest espai també hi han destapiat totes les finestres.

En un pis superior hi ha un teatre que, de moment, no es tocarà. «Ens guardem un as a la màniga. Si les coses van molt bé, sempre podem créixer». Per començar, rehabilitaran 470 m2 a l'interior de l'edifici i els 370 del jardí. Defineixen el seu projecte com «un espai per sumar», i per omplir un buit que hi ha hagut al Centre Històric durant massa anys.