L'activista polític i social Juan González Reina, més conegut amb el sobrenom de Juan de los pájaros per la seva afició als ocells, va morir ahir als 86 anys. El seu funeral se celebrarà avui, a les 4 de la tarda, a Fontanova. És previst que mitja hora abans de l'inici de la cerimònia s'acosti al tanatori Joan Tardà, exdiputat al Congrés del Diputats per ERC, a la qual estava vinculat el finat.

Veí del Xup, González va arribar a Manresa quan tenia 22 anys procedent de la seva població natal d'Estepa (Sevilla), i de seguida es va implicar en moviments socials i també polítics. Va militar al PSUC i, posteriorment, ho va fer al Partit Socialista d'Alliberament nacional (PSAN), del qual va ser candidat en unes municipals. Més recentment es va vincular a Esquerra Republicana.

El manresà va ser un destacat activista veïnal al Xup i president de l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Pare Ignasi Puig. Casat amb Antonia Aire, abans de començar a treballar a la construcció a Manresa va fer feina de mosso en una casa de pagès a Vic.

En una entrevista a Regió7 publicada l'1 d'abril del 2018, coincidint amb la publicació d'un llibre autobiogràfic, González, un home de caràcter fidel als seus principis, va confessar que li hauria agradat ser advocat.