Qui vulgui posar-se a la pell d'un regidor de per exemple l'Ajuntament de ManresaHaurà de tirar endavant projectes perquè la ciutat progressi, tenint en compte els recursos econòmics i humans disponibles, que són limitats. Si col·labora amb altres regidories tot serà més fàcil, i també podrà mesurar la seva popularitat.

És la proposta del nou joc de taula Municipa! que han dissenyat Ignasi Muncunill i Ferran Renalies, del CAE, per encàrrec de l'Ajuntament de Manresa. Segons els seus autors, «l'objectiu principal d'un joc és que sigui divertit», i asseguren que ho és. A partir d'aquí, també aporta coneixements sobre el funcionament d'un ajuntament i l'experiència de governar una ciutat. «És un joc perquè qualsevol ciutadà de Manresa o de Catalunya ho passi bé mentre aprèn a col·laborar, a gestionar recursos amb seny i intel·ligència, a compartir objectius i veure que la gestió d'una ciutat és apassionant i a la vegada complex, que s'han de prendre decisions i prioritzar, i que a vegades et pots equivocar», va explicar a Pol Huguet, regidor de Ciutat Verda i impulsor de la iniciativa.

És un joc familiar que recrea l'actuació d'un govern al llarg d'un mandat de quatre anys. Cada jugador és un regidor i els projectes completats puntuen. També la seva projecció pública. Poden aparèixer imprevistos, com una moció de censura o una remodelació de govern. Municipa ! s'estrenarà avui a les Nits de Joc de la plaça Major en el marc de la Setmana de Jocs al Carrer.