Manresa disposarà de tres punts de càrrega per a vehicles elèctrics a partir de les properes setmanes, quan és previst que entrin en funcionament els dos carregadors que s'han instal·lat al polígon dels TrullolsL'obra està acabada i ja s'hi poden veure els dos nous aparells i quatre places pintades de verd a la calçada, però encara no funcionen perquè falta completar la connexió a la xarxa elèctrica. La inversió ha estat de gairebé 72.000 euros, subvencionada per l'Institut Català de l'Energia.

Segons fonts de l'Ajuntament, els treballs pendents es duran a terme les properes setmanes i aviat la ciutat ja tindrà tres punts de càrrega. Fins ara només n'hi havia un, al carrer de Bertran de Castellbell -al costat de l'UPC-, que permet la càrrega simultània d'un cotxe i d'una motocicleta. En canvi, els dos nous punts de càrrega que llueixen des d'aquesta setmana als Trullols tenen capacitat per a quatre vehicles, turismes i furgonetes, per exemple, però, en canvi, no són aptes per a motocicletes. Cada aparell pot carregar alhora dos vehicles. Per tant, n'hi podria haver connectats simultàniament fins a quatre.

Són punts de càrrega ràpida, a diferència de l'altre aparell públic que hi ha a Manresa per a elèctrics, que és de càrrega semiràpida. La ubicació dels nous punts ha estat triada per la proximitat a la xarxa viària exterior (C-55 i C-16) i la presència de serveis a l'entorn.

Per poder utilitzar els aparells cal sol·licitar una targeta a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Manresa.