Regió7 va plantejar als lectors a través de la seva web que donessin idees per millorar la festa major. Entre el centenar de propostes que s'han rebut (que podeu consultar a regio7.cat), una de les que hi ha tingut més presència planteja canviar el correfoc al diumenge i el castell de focs al dilluns.

Els manresans que apostarien per intercanviar els dies del castell de focs i del correfoc aporten diversos arguments per fer-ho. Parlen, per exemple, d'arrodonir la festa amb els focs artificials de cloenda, com ja es fa en altres municipis; de tenir un dia més per descansar després del correfoc i el ball posterior, que s'allarga fins ben entrada la matinada; de no haver-se de desplaçar al parc de l'Agulla per després tornar al centre de Manresa per assistir als concerts i balls, i de no acabar tan tard el darrer dia de festa, tenint en compte que l'endemà és feiner.

Demanat sobre aquesta proposta, l'Ajuntament ha explicat que la distribució d'aquests dies no és gratuïta. Ans el contrari. Moure el castell de focs al dilluns de festa major, que només és festiu a Manresa, complicaria el blindatge que es fa del parc de l'Agulla pel que fa al trànsit entre les 5 de la tarda i la mitjanit, atès que per als municipis de l'entorn no seria un dia festiu com diumenge. Per altra banda, també fa notar que avançar el correfoc un dia implicaria que l'entitat organitzadora, Xàldiga, tindria menys temps per muntar la pirotècnia, tenint en compte que el dissabte ja ha de preparar la mostra del correfoc. A més a més, per poder deixar a punt la pirotècnica ha de tenir les places buides d'actes, i un canvi de data ho complicaria molt.