Dimecres vinent, a les 11 del matí, tindrà lloc l'acte institucional per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça Onze de Setembre de Manresa. Enguany, el parlament anirà a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà (Mataró, 1958), autora del llibre La maternitat d'Elna.

Pel fet que Manresa forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i per acord de ple de 18 de juliol de 2013, la simbologia serà presidida per una bandera estelada.

L'acte s'iniciarà amb el ball d'homenatge a la Diada de Catalunya a càrrec d'un dansaire de l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages, amb música en directe. A continuació, hi haurà la intervenció de Montellà i el parlament de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Seguidament, es farà la tradicional ofrena floral de l'Ajuntament, les institucions i les entitats manresanes que s'hi adhereixin.

El cant de l'himne nacional de Catalunya anirà a càrrec de les diferents corals de Manresa amb tot el públic assistent. Finalment, les persones que ho vulguin podran ballar sardanes, amb la col·laboració de sardanistes de diferents entitats.

L'Ajuntament convida les entitats i associacions de la ciutat a participar en l'acte i adherir-se a l'ofrena floral. Per garantir una bona organització, es demana a les entitats que tinguin previst fer l' ofrena que ho comuniquin com a màxim el proper dilluns, 9 de setembre, al telèfon 93 878 23 13 o a l'adreça protocol@ajmanresa.cat.