La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa obre dilluns que ve, 9 de setembre, el període d’inscripcions per als programes d’activitats fisicoesportives que inclou les activitats Manresa, Esport i Salut (MES), les caminades de marxa nòrdica Pas a Pas fent Salut, i la dinamització dels parcs urbans de salut a la ciutat.

En total, sumant els tres programes, s’hi ofereixen unes 800 places. Les persones interessades caldrà que facin la inscripció mitjançant una trucada telefònica al telèfon 010.

Manresa, Esport i Salut (MES)

Aquest programa consisteix en un curs de sessions dirigides de gimnàstica de manteniment i gimnàstica dolça adreçat a combatre el sedentarisme i a reduir els riscos que aquests provoca, mitjançant el manteniment de la condició física amb exercicis de treball del sistema cardiovascular, la millora del to muscular i de la flexibilitat, així com la reeducació de la postura global del cos. Es treballa per mitjà de circuits, exercicis aeròbics i de tonificació muscular amb acompanyament musical, jocs i exercicis d’estiraments i relaxació.

Actualment, d’aquest programa, s’ofereixen 740 places distribuïdes en 26 grups de treball que es reparteixen en 9 instal·lacions de tota la ciutat (Ateneu les Bases, AVV Pujada Roja, AVV Sant Pau, AVV Valldaura, Casal Gent Gran Balconada, Casal La Font, Escola La Font, Escola Renaixença i Pavelló Pujolet).

El preu públic d’aquest cursos és de 117,80 euros per temporada, tot i que preveu la reducció de la quota en funció del nivell d’ingressos anuals de la unitat familiar dels alumnes que no superin els barems fixats per acollir-se a la tarifació social del programa. La durada del curs és el 16 de setembre de 2019 al 19 de juny de 2020 amb els períodes festius escolar (festa de Nadal: del 23 de desembre de 2019 a l’7 de gener de 2020; i festa de Setmana Santa: del 6 al 13 d’abril de 2020).

Pas a Pas fent Salut

La Regidoria d’Esports organitza aquestes caminades setmanals, cada divendres des del 4 d’octubre de 9.15 a 11.30 hores aproximadament amb sortida des del Pavelló Municipal Pujolet (C. Sant Fruitós s/n - Manresa). Les caminades de marxa nòrdica es realitzaran en grup, guiades per un monitor/a i tindran una durada aproximada de 2 hores recorrent una distància total d’entre 4 i 10 km.

Amb la incorporació de l’ús dels bastons i mitjançant una tècnica correcta de Marxa Nòrdica, que és una tècnica integral que està a l’abast de tothom, fa de la caminada tradicional un exercici més complert, mantenint sempre la característica del baix impacte. La Marxa Nòrdica provoca l’activació de la part superior del cos i incorpora més beneficis com són la millora la postura corporal, la disminució de l’impacte en les articulacions del genoll i zona lumbar i la millora dels resultats cardiovasculars. Pels usuaris que no disposin de pals, l’Ajuntament té a disposició pals de préstec per a ells fins a esgotar existències.

Els usuaris del Pas a Pas fent Salut podran participar a les passejades d’intercanvi a d’altres municipis dins del marc del programa de la Diputació de Barcelona Cicle de passejades A cent cap els cent (calendari a determinar amb 3 intercanvis, una caminada a Manresa i la Festa de Cloenda). El preu públic del programa és de 10,60 euros i el pagament es formalitzarà únicament mitjançant domiciliació bancària en el moment de fer la inscripció. Aquest programa ofereix 60 places.

Espais lúdics i de salut per a gent gran

L'activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia: només anar al parc escollit. Llavors un tècnic especialista dinamitzarà el parcs lúdic i de salut, que són uns aparells a l’aire lliure constituïts per diferents mòduls d’activitats o multi-estacions. El recorregut permet treballar les capacitats físiques i sensorials i l’objectiu principal d’aquests espais és mantenir la forma física realitzant-hi diferents exercicis.

La programació de tardor tindrà continuïtat setmanalment del 30 de setembre al 20 de desembre a les 10.30 hores ens els següents dies i espais: els dilluns al CAP de la Sagrada Família, els dimarts al Parc Ramon Estrada (Escodines) i els dimecres al Parc del Museu de la Tècnica.