La Fundació Catalunya-La Pedrera, amb la col·laboració de la Fundació ACE i la Fundació Alícia, han creat el receptari Cuinant la memòria. Receptes perquè no se'ns en vagi l'olla!, adreçat a persones amb principi de demència. Es tracta d'una eina per facilitar que aquestes persones puguin seguir cuinant, malgrat la discapacitat, de manera autònoma i seguint una dieta sana.

Per donar continuïtat al projecte, el dimarts 24 de setembre a les 10 del matí s'organitzarà un taller perquè les persones que tenen principi de demència aprenguin a interpretar i aplicar correctament el receptari.

Els participants, del programa de Reforç de la Memòria i la Salut (REMS) de l'espaiSocial de Manresa A més, veuran demostracions culinàries en directe i hauran d'elaborar plats en petits grups amb l'ajuda de cuiners de la Fundació Alícia.

L'objectiu del taller és promoure la cuina com a una activitat quotidiana a l'abast de tothom, també a les persones que pateixn algun tipus d'afectació en la cognició, i aconseguir que aquests mantinguin actives les seves capacitats el màxim de temps possible.

Al llarg de l'any la fundació preveu realitzar un taller a cadascun dels 23 espais socials que la fundació té repartits arreu de tot el territori català. D'aquesta manera, tots els participants del programa aprendran a fer-la servir i podran aplicar els coneixements adquirits a la seva vida quotidiana.