Les torxes enceses per l'anhel independentista no van cremar ahir ni a Manresa ni davant de la presó de Lledoners. Les condicions meteorològiques es va imposar i els organitzadors van optar per suspendre-les.

A Manresa, l'11a edició de la Marxa de Torxes a Manresa, organitzada per la Comissió 11 de Setembre, que impulsen l'ANC i Òmnium Bages-Moianès amb el suport d'entitats i partits, es va suspendre i així es va afegir a les cancel·lacions prèvies de l'encesa a Montserrat i l'acte al parc de Puigterrà (vegeu diari d'ahir).

Pel que fa a la gran marxa de torxes que hi havia prevista fins al pla de Lledoners, l'ANC va decidir traslladar-la a l'1 d'octubre, coincidint amb el segon aniversari del referèndum. L'organització va decidir suspendre la marxa pel mal estat dels aparcaments i dels camins que havien de dur els assistents a Lledoners. A més, la previsió meteorològica feia que fos molt difícil poder muntar l'escenari i els equips de so.

La convocatòria l'organitzaven set sectorials de l'ANC del Bages -Artés, Balsareny, Callús, Santpedor, Sant Fruitós, Sant Joan i Súria- i es preveia organitzar quatre marxes simultànies des de quatre punts diferents que acabarien confluint a Lledoners.