El camí de Rajadell recuperarà demà al migdia la normalitat entre el pont del Suanya i el carrer Vilatorrada després de cinc mesos i mig d'obres, dos mesos i mig més del previst inicialment. A mitjan mes d'agost es va obrir el vial en direcció a la ciutat i quedava pendent que es normalitzés la mobilitat de sortida cap a la connexió amb l'eix Transversal.

Posada en marxa del crematori

La finalització de les obres deixa via lliure a la posada en marxa del crematori de cadàvers construït al xamfrà del camí de Rajadell amb el carrer de la Lemmerz.

L'equipament entrarà en funcionament a finals de mes o principis d'octubre en aquest espai pròxim al cementiri de Manresa.

Serà la primera planta incineradora de cadàvers de la comarca. Abans d'entrar en servei, però, l'entorn havia d'estar urbanitzat.

Les obres, incloses en el Pla parcial urbanístic de la Plana del Pont Nou, han adequat un tram de 95 metres del camí de Rajadell i un tram de 120 metres del carrer de la Lemmerz.

S'ha construït una calçada de 6 metres d'amplada i d'una vorera arbrada de 3 metres. Al carrer de la Lemmerz s'ha fet una vorera arbrada de 5 metres d'amplada al costat oest. La calçada resultant en aquest carrer és d'uns 9 metres.

El pressupost de l'obra era de 509.818 euros (IVA inclòs), i forma part de les obres d'urbanització del Pla Parcial, el cost del qual assumeixen els propietaris del sector. Aquest pressupost inclou 58.798 euros a càrrec de Serveis Funeraris de Barcelona per fer unes actuacions complementàries necessàries per adaptar les obres de la primera fase a la topografia del terreny.