Veïns del barri Saldes-Plaça Catalunya de Manresa es van sorprendre ahir al matí en veure un objecte que encaixava amb la descripció d'un globus sonda meteorològic destinat a calcular la temperatura i la humitat de l'aire.

L'aparell es va anar enlairant fins que el van perdre de vista. Requerits per aquest diari, responsables del Meteocat van assegurar que no es tractava d'un globus sonda seu. El Servei Meteorològic de Catalunya llança cada dia dos globus d'aquest tipus però ho fa a les 12 del migdia i les 12 de la nit UTC (hora universal). A la mateixa hora, s'alliberen globus sonda arreu del món, segons han explicat les mateixes fonts.

El proveïdor estatal de serveis de navegació aèria Enaire, del ministeri de Foment, va informar aquest diari que no tenien coneixement del llançament de cap globus sonda ahir al matí a la ciutat de Manresa, però van especificar que en tractar-se d'un globus lleuger enlairat a més de 8 quilòmetres de l'aeroport més proper, el del Prat, no calia autorització.