La Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa) fa temps que va apostar per la simulació. El 2015 va posar en funcionament el Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic, equipament al servei de professionals de la salut i ara també dels alumnes de la facultat de Medicina. Actualment la simulació no s'aplica tan sols en l'àmbit de les ciències de la salut, sinó també en els estudis de l'àmbit social que ofereix la FUB.

A començament d'octubre s'estrenaran les millores que s'han fet al centre, situat a la segona planta de la Clínica Universitària, segons va avançar ahir la seva directora, Teresa Solé. Millores que han suposat una inversió d'un milió d'euros i que s'han dut a terme per potenciar la metodologia docent de la simulació.

Fins ara la FUB disposava de tres unitats de simulació a la mateixa Clínica Universitària. Ara en tindrà 8, i totes equipades amb l'última tecnologia. Permetran recrear fins a 50 escenaris diferents on poden treballar professionals de la salut: des de l'atenció a un domicili, fins a un box de reanimació, una sala de parts, un bloc quirúrgic totalment equipat, consultes mèdiques i fins i tot sales d'espera. Suposarà «un salt qualitatiu important», va destacar Solé, amb l'avantatge que totes les unitats podran treballar de forma simultània. Això vol dir que 120 persones podran fer simulació al mateix temps.

Les obres van començar a principi d'estiu. Abans es va haver de posar en marxa la FUB3 al complex de l'escorxador per encabir-hi els estudis de Fisioteràpia que fins ara s'impartien a la mateixa Clínica Universitària. A partir d'ara s'anomenarà Centre d'Innovació en Simulació, i serà l'equipament que donarà suport pràctic a la nova càtedra.