Davant la detenció de 9 independentistes per part de la Guàrdia Civil acusats de formar part d'un «grup terrorista secessionista», el CDR de Manresa ha reaccionat convocant una concentració a la capital del Bages per aquest mateix dilluns a les 19:30 h. L'acte serà a la plaça Sant Domènec.

La Fiscalia ha justificat l'operatiu de la Guàrdia Civil, ordenat pel jutjat d'instrucció 6 de l'AN, davant la "certesa" que els acusats pensaven actuar entre l'aniversari de l'1-O i l'anunci de la sentència del Tribunal Suprem. "S'ha procedit a la detenció dels implicats per avortar el projecte que hauria pogut ocasionar danys irreparables degut a com d'avançats estaven els preparatius", diu la fiscalia en una nota difosa aquest dilluns al migdia.

El ministeri públic diu que durant els registres, a instància del jutge de l'AN, la Guàrdia Civil ha trobat "material i substàncies" susceptibles -a l'espera de la confirmació d'especialistes- de "ser utilitzades en la fabricació d'artefactes explosius i contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".