Més d'un miler de persones s'han aplegat aquest dilluns al vespre davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa en protesta per la detenció de nou independentistes que ha dut a terme al matí la Benemèrita. L'acte l'ha convocat els CDR de forma simultània a moltes ciutats catalanes, entre les quals, Berga, Puigcerdà i Igualada.

A la capital del Bages, el punt de trobada ha estat Sant Domènec, que a les 19.30 h s'ha omplert. D'allà, la marxa ha avançat cap a la caserna, ocupant la carretera de Cardona. A la cruïlla amb el carrer de Francesc Moragas, però, un cordó fet per vehicles dels Mossos els ha barrat el pas i els manifestants han quedat a una distància remarcable de l'edifici.

5

Protesta a Manresa contra la detenció de nou independentistes

Xiulets i crits han estat els protagonistes fins que cap a les 20.30 h s'ha desconvocat la protesta contra un cos, el de la Guàrdia Civil, que aquest dilluns ha actuat com a policia judicial i ha arrestat els nou independentistes que la Fiscalia de l'Audiència Nacional titlla de "grup terrorista secessionista" preparat per dur a terme sabotatges.

Unes dues-centes persones protesten a Berga

A Berga, la concentració s'ha fet mitja hora abans que la de Manresa, a les 19 h. A la plaça de Sant Pere s'han aplegat unes dues-centes persones convocada per l'ANC, Òmnium Cultural, CUP, ERC i PDeCAT. Una trentena d'ells s'ha desplaçat seguidament fins davant la caserna de la Guàrdia Civil amb una pancarta i on han cridat "fora les forces d'ocupació".