L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) celebrarà aquest divendres la seva assemblea general a Manresa. A la clausura hi assistirà el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. La benvinguda anirà a càrrec de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

A l’ordre del dia hi ha l’elecció del nou president de l’associació, entitat que engloba gairebé 800 ajuntaments catalans, entre els quals el de Manresa. Actualment el president en funcions de l’AMI és Josep Maria Cervera, alcalde del Port de la Selva. A principis del 2018 va substituir Neus Lloveras, llavors alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, que va deixar el càrrec després de ser processada pel Tribunal Suprem.

Segons l’associació, és previst que es presenti una candidatura de consens, transversal políticament i territorialment.

L’assemblea començarà a 2/4 d’11 del matí a l'Espai Plana de l'Om amb la benvinguda de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del president en funcions, Josep Maria Cervera. Posteriorment a les 12 es presentarà l’informe de gestió, les candidatures i hi haurà les votacions. Després hi haurà la clausura e l'assemblea de l'associació que anirà a càrrec de Torrent.

La renovació es realitza després de les darreres eleccions municipals.