L’associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages Meandre reclama un increment de la partida pressupostària destinada al manteniment de camins i itineraris de l’Anella Verda i els parcs del Cardener i el de Puigterrà. Ha sol·licitat una entrevista amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, per formalitzar la petició.

Meandre ha fet públic un comunicat en el qual remarca que després de 10 anys de trajectòria organitzant marxes nòrdiques i els cicles anuals de narració de contes a l’Anella Verda, l’entitat coneix «els valors i també els dèficits» dels itineraris i parcs de la ciutat.

Opina que si bé les millores en la senyalització vertical d’alguns recorreguts com el camí segregat fins a Viladordis «són molt satisfactòries, el manteniment dels recorreguts, parcs i molt especialment, els camins radials d’accés des de la ciutat a l’Anella verda, està molt per sota del que seria desitjable».

Afirma que un dels casos més «decebedors» és la «insuficient periodicitat de desbrossament del parc fluvial del Cardener i dels camins de Sant Jaume i Sant Ignasi en la seva arribada a la ciutat sota la façana monumental de Manresa i el Pont Vell».

D’aquest tema, continua explicant Meandre, se n’ha parlat amb la regidoria de Ciutat Verda, que els ha assegurat «que es fa el que es pot amb el minso pressupost actual». Per això l’entitat ha decidit demanar una entrevista a l’alcalde perquè s’incrementi la dotació per al manteniment de la infraestructura verda de la ciutat.

Segons l’opinió de Meandre, per a qualsevol ajuntament hauria de ser prioritari facilitar l’accés i «l’ús socials de parcs i entorn natural com a font de salut, autoestima i socialització que són». I perquè aquests espais «siguin amables i acollidors, cal que estiguin en condicions adequades de manteniment».

No és la primera vegada que Meandre critica l’estat de l’entorn natural de Manresa. L’estiu passat va denunciar l’estat de la riba del Cardener al sector del Pont Nou.