Mossèn Florenci Costa ha mort als 83 anys d'edat i el funeral per la seva ànima s'ha celebrat avui a les 4 de la tarda a l'església parroquial de Navarcles, sortint del tanatori de Fontanova, del carrer Ubach.

Costa va ser rector de la parròquia de la Mare de Déu de l'Esperança al barri manresà de la Mion, també de Sant Maure de Montbui i vicari de Sant Josep del Poble Nou de Manresa. També va dirigir el Centre de Pensament Cristià de Manresa.

Va néixer a Navarcles el 18 de juny del 1936, just un mes abans de l'esclat de la guerra civil.

Va ser un capellà compromès. Va marxar a Lió als anys seixanta per conviure amb el moviment dels capellans abocats al món obrer, i va implicar-se a fons en la gestació i creixement del moviment veïnal a la barriada Mion.

Es va doctorar en Teologia amb una tesi dedicada a «La divinitat de Jesucrist en el P. Antoine Chevrier (1826-1879). De l'apologètica a la mística».

Va ser consiliari diocesà dels moviments laics. Va coordinar el llibre Mion-Puigberenguer. L'esforç per la identitat d'un barri de Manresa, que retrata la vida de l'emblemàtica barriada.