Manresa celebrarà el Dia Internacional de la Gent Gran el proper 1 d'octubre amb un ampli programa d'activitats que s'allargarà fins al 20 d'octubre, entre les quals hi ha xerrades, cinema, teatre, sortides, ball, tallers i reconeixements. Tots els detalls de la programació van ser presentats dijous per la regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans de Manresa, Rosa Ortega, i una àmplia representació de les entitats que col·laboren en els actes.

Ortega va dir que el programa mostra que «el col·lectiu de la gent gran de la ciutat és molt actiu» i va subratllar la importància de la cultura en els actes, i va recordar les paraules de l'escriptora catalana Eva Piquer, que assegura que «la cultura és l'únic que ens abriga una mica quan el fred ve de dins». La regidora va destacar el taller de «Com volen ser tractades les persones amb dèficits de memòria», celebrat ahir, així com també la representació teatral Escenes amb tracte, dijous vinent a les 19 h al Conservatori. Per a la regidora «són temes molt importants que ens permeten conscienciar-nos i posar-nos al mirall d'unes problemàtiques molt presents a la nostra societat».

Dilluns, l'acte institucional

La programació ja va arrencar divendres passat amb l'acció Som actius, amb la col·locació d'un pancarta feta per grups de labors de la ciutat. Dilluns, a les 7 de la tarda, tindrà lloc l'acte institucional al saló de sessions, durant el qual s'inauguraran les Aules de la Gent Gran i es farà el lliurament del 5è Premi del Consell de les Persones grans, amb la conferència «La importància de la vinya al Bages al llarg del temps», a càrrec de l'historiador Llorenç Ferrer. A partir de l'octubre s'han programat activitats gairebé diàries, entre les quals hi ha una sortida al Solsonès, un bingo musical i una desfilada de models.