El seguiment de la vaga estudiantil pel canvi climàtic als instituts de Manresa va ser majoritària, segons xifres aportades pels centres a Regió7. A la capital del Bages, uns 500 estudiants es van manifestar ahir a partir de les 11 del matí des de Crist Rei fins a la plaça Major i van demanar accions polítiques per salvar el planeta, amb crits de «Canviem el sistema, no el clima», «Casa nostra s'està cremant», «Buidem les aules per defensar la Terra» i «Visca la lluita ecologista».

Un cop consultats els sis instituts de Manresa sobre el seguiment de la convocatòria de vaga, aquest diari va poder constatar que en tots -excepte el de Manresa Sis, al Xup, que no va facilitar informació- la xifra va ser molt elevada. A l'institut Lacetània, van fer vaga pràcticament tots els alumnes de quart d'ESO; a batxillerat més de la meitat; als estudis de grau mitjà la majoria d'alumnes; i als de grau superior, aproximadament el 40%. Al Pius Font i Quer, a batxillerat el seguiment va ser quasi total, i del 70% en el cas de tercer i quart d'ESO.

Pel que fa al Lluís de Peguera, el seguiment també va ser majoritari. Dels grups de tercer i quart d'ESO només 24 alumnes van anar a classe, d'un total de 128. A batxillerat, van assistir al centre 60 alumnes, però la resta, 132, es van adherir a la vaga per la crisi climàtica. Pel que fa a l'institut Guillem Catà, es van sumar a l'aturada els tres grups de 3r d'ESO, dos dels tres grups de quart d'ESO i pràcticament tots els alumnes de batxillerat i cicles.

La situació va ser molt semblant a l'institut Cal Gravat, on hi va haver un seguiment del 73% a tercer d'ESO, del 77% a quart d'ESO i del 62% a primer de batxillerat. A segon, en canvi, només el 10% dels alumnes van fer vaga.