El ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar en el ple de dijous, amb l'abstenció de Fem Manresa, demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat la redacció d'un Pla Director Urbanístic per a l'àmbit de l'Agulla. De fet, el regidor d'Urbanisme, David Aaron López, va revelar que la demanda es feia seguint «un suggeriment del secretari general d'Habitatge i Urbanisme» de la Generalitat. Així que es demana a la Generalitat que formuli el pla director urbanístic a petició de la mateixa Generalitat.

L'aprovació del ple de Manresa es va fer dies després que l'Ajuntament de Sant Fruitós aprovés el mateix. Es tracta d'un tràmit rellevant perquè alinea les dues corporacions locals en la direcció d'aconseguir que hi hagi una ordenació urbanística d'una àrea molt valuosa al voltant del llac i el parc de l'Agulla. Un sector que durant anys ha estat motiu de controvèrsia per propostes que cíclicament apareixien a un costat o l'altre dels dos termes municipals, a l'ombra dels respectius plans urbanístics municipals.

El regidor d'Urbanisme va explicar que es tractava d'una opció per donar cobertura a la tramitació «i evitar possibles entrebancs tècnics i jurídics».

D'aquesta manera s'aconsegueix «un encaix tècnic per assolir un objectiu sense inseguretat tècnica ni jurídica». López va reconèixer que, de fet, suposava «tornar al punt de partida» sobre la base del mateix document d'avanç de planejament que s'havia aprovat.