L'associació per a la preservació del patrimoni natural de Manresa i el Pla de Bages Meandre reclama un increment de la partida pressupostària destinada al manteniment de camins i itineraris de l'Anella Verda i els parcs del Cardener i Puigterrà. L'entitat ha sol·licitat una entrevista amb l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, per formalitzar la petició.

Meandre ha fet públic un comunicat en què remarca que després de 10 anys de trajectòria organitzant marxes nòrdiques i els cicles anuals de narració de contes a l'Anella Verda, l'entitat coneix «els valors i també els dèficits» dels itineraris i parcs de la ciutat.

Els responsables de l'associació opinen que si bé les millores en la senyalització vertical d'alguns recorreguts com el camí segregat fins a Viladordis «són molt satisfactòries, el manteniment dels recorreguts, parcs i molt especialment, els camins radials d'accés des de la ciutat a l'Anella Verda, està molt per sota del que seria desitjable».

Afirmen que un dels casos més «decebedors» és la «insuficient periodicitat de desbrossament del Parc Fluvial del Cardener i dels camins de Sant Jaume i Sant Ignasi en la seva arribada a la ciutat sota la façana monumental de Manresa i el Pont Vell».