Ecoviure tornarà a premiar el millor producte de la fira -que se celebrarà al Palau Firal de Manresa els dies 19 i 20 d'octubre- amb la voluntat de donar a conèixer productes que siguin un exemple de bones pràctiques en l'àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient. Ho farà a través del Premi Ecoviure, que ja ha estat convocat i al qual poden optar tots els expositors de la fira. El termini per presentar les propostes és obert fins al dia 14 d'octubre.

A l'hora de decidir el guanyador, el jurat tindrà en compte aspectes com l'originalitat i la innovació del producte, si és local o de proximitat, la sostenibilitat, el seu cicle de vida i també la responsabilitat social de l'empresa que el presenta.

El producte guanyador es donarà a conèixer durant l'acte inaugural d'Ecoviure i l'expositor gaudirà d'un descompte del 50% en el preu de l'estand per a l'any següent.

En la darrera edició, el producte guanyador va ser la manteta per a nadons Marogi d'Ecopràctica, elaborada artesanalment i lliure de tòxics. També es va concedir un accèssit a l'empresa Aïllar, que hi va presentar un sistema d'aïllaments insuflats d'edificis.

Els expositors que vulguin optar al premi al millor producte d'Ecoviure cal que presentin un dossier explicatiu que poden acompanyar amb imatges i vídeos del producte. Les bases estan disponibles al web http://www.firamanresa.cat/ecoviure.