El radar mòbil adquirit per l'Ajuntament, que el va rebre l'abril passat, ja funciona a ple rendiment, ha informat. Després d'un període de proves, durant el qual s'ha completat la formació dels agents i s'ha adaptat la configuració tècnica de l'aparell a les ubicacions més idònies de la ciutat, els controls de velocitat ja formen part de la rutina de la Policia Local.

L'objectiu és controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà, per millorar la seguretat viària i evitar accidents i atropellaments. Així, algunes de les vies on s'utilitzarà de manera prioritària són aquelles en què, per les característiques que tenen, els vehicles poden superar la velocitat permesa, i on ja s'ha detectat que sovint se sobrepassen els límits. Entre aquests vials hi ha la carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l'avinguda de les Bases de Manresa i l'avinguda dels Dolors.

Per determinar els indrets on s'utilitzarà el nou aparell, es tenen en compte factors com la perillositat de l'entorn i la possible concurrència amb altres infraccions associades a l'excés de velocitat (com el consum d'alcohol i drogues). Igualment, es tenen en compte les peticions i suggeriments que facin arribar les associacions de veïns i comerciants.

L'aparell funcionarà per donar resposta tant a campanyes pròpies de la policia (coordinades amb el departament de Mobilitat de l'Ajuntament) com a les que promou el Servei Català de Trànsit. El nou equip disposa de tecnologia làser, es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot i ofereix la possibilitat de fer fotos de dia i també de nit.