Si hi ha una imatge recent lligada a la Fàbrica Nova és la del 3 d'octubre del 2005. La del cop de mall de les autoritats i empreses promotores a la terrassa de la Torre de l'Amo, que representava l'inici de la recuperació del recinte industrial tèxtil més important de la ciutat, que va cessar l'activitat el 1989 i havia arribat a donar feina a 3.000 persones.

El 1995, la Seguretat Social la va posar a subhasta per 22,2 milions d'euros per eixugar els deutes que tenia. No va ser fins al 1999 que va ser adquirida per la constructora manresana Cots i Claret i la immobiliària Sacresa. Entre el 2004 i el 2005, l'Ajuntament va aprovar el pla especial urbanístic i la propietat va iniciar l'enderroc de les naus -va deixar només la central- i l'excavació per a la construcció d'un gran aparcament subterrani. També es va començar a aixecar l'estructura d'un dels edificis d'habitatges. L'actuació, però, va quedar definitivament aturada el 2008. La família Sanahuja, propietària de Sacresa, es va vendre les accions a Criteria Caixa, filial immobiliària de La Caixa, i part dels terrenys de Cots i Claret van passar a mans del Banc Sabadell.

El 2010, el recinte va quedar envoltat per una tanca amb lones que imitaven la façana reconstruïda de la nau, que es van anar deteriorant amb el temps i que el 2013 van quedar substituïdes per un mur de dos metres d'alçada pintat amb ratlles de colors diversos. És el que ara ha anat a terra. Les obres actuals formen part de les càrregues d'urbanització dels propietaris, en aquest cas de La Caixa.