Amb l'objectiu d'impulsar la cultura de la no-Violència a Manresa, el 28 d'octubre s'inicia un curs vivencial sobre «Comunicació No-Violenta», que tindrà lloc a la Casa Flors Sirera, i que s'ofereix en diferents formats per a educadors, educadores i persones interessades a millorar les relacions interpersonals.

Els curs, que porta per títol «Comunicació No-Violenta i Prevenció de conflictes», s'adreça a educadors i educadores i pretén aportar eines pràctiques que es poden aplicar a les aules o als diferents entorns educatius, però també és recomana per als àmbits de dinamització comunitària, entitats del tercer sector i, en general, a qualsevol persona interessada en fer de la comunicació un pont vers les altres persones i en explorar el conflicte com a oportunitats de millora.

Per aquest motiu es treballarà en dues dimensions: una de més personal que potencia l'autoconeixement i el reconeixement de les actituds que poden prevenir o resoldre una situació conflictiva, i una dimensió més comunitària que reforça la importància de les tècniques de comunicació i mediació en les relacions personals, el treball en equip o en el posicionament davant les crisis col·lectives. És metodologia participativa basada en l'enfocament socioafectiu que combina una aproximació teoricopràctica a les estratègies comunicatives i a les tècniques de mediació i resolució de conflictes. La formació teòrica té una durada total de deu hores i, a part, hi haurà sessions de taller d'unes cinc hores.