La protesta contra la sentència del procés ha fet sortir al carrer unes 8.000 persones aquest dilluns al vespre a Manresa, segons els Mossos d'Esquadra, en una mobilització que ha deixat petita la plaça de Sant Domènec i que posteriorment ha avançat per la carretera de Cardona per aturar-se davant la caserna de la Guàrdia Civil, on encara quedava gent a 2/4 de 10 de la nit. També hi ha hagut una concentració multitudinària davant la comissaria de la Policia Nacional. És entre les dues manifestacions que els Mossos calculen que hi podien haver unes 8.000 persones.

Ja abans de començar l'acte, previst per a 2/4 de 8 del vespre i convocat amb el lema "Autodeterminació i llibertat, prou repressió", Sant Domènec estava plena de gent i ha calgut tallar la Muralla del Carme. Era una espera sense crits ni càntics, i amb música de Lluís Llach de fons.

La periodista Aina Font ha estat l'encarregada de posar veu a un manifest que també s'ha llegit a la resta de municipis catalans on hi ha hagut concentracions. Els manifestants també han fet crits reclamant "llibertat" i han cantat els Segadors, abans de començar a desfilar cap a la caserna de la Guàrdia Civil.

Allà, els crits s'han dirigit contra la benemèrita. Cotxes patrulla dels Mossos d'Esquadra han impedit que els concentrats arribessin fins les portes de l'edifici i desviaven els vehicles que es volien dirigir cap a la carretera de Cardona. Ha estat una protesta calmada, amb moments puntuals de tensió per alguna empenta entre manifestants i Mossos. Alguns d'ells han acabat posant sobre una de les furgonetes policials una caixa de cartró que simulava una tomba, amb la paraula "justícia" escrita.

{C}

Empentes entre manifestants i Mossos davant la caserna de Manresa

Empentes entre manifestants i Mossos davant la caserna de Manresa

Paral·lelament, una grup de persones també s'ha desplaçat fins davant de la comissaria de la Policia Nacional, una concentració dissolta poc abans de les 9 de la nit.

Protesta davant la Policia Nacional de Manresa

Protesta davant la Policia Nacional de Manresa

Al matí, una altra manifestació sorgida de les universitats i instituts ha acabat en una plaça Major que ha quedat plena a vessar. Alumnes i professors han tallat l'avinguda de les Bases i han començat a desfilar pel centre de la ciutat fins acabar davant l'Ajuntament. Pel camí, se'ls ha unit una altra marxa que ha arrencat des de davant del Consell Comarcal.

Durant la concentració davant l'edifici consistorial, l'alcalde, Valentí Junyent, i altres representants del consistori manresà han fet la lectura conjunta d'un manifest contra la sentència i a favor de la República catalana. Seguidament, els manifestants han desfilat, com en la protesta de la tarda, cap a la caserna de la Guàrdia Civil. Un cop allà, centenars de persones han fet una seguda davant l'edifici del cos de seguretat, tallant així la carretera de Cardona. La caserna estava custodiada per agents dels Mossos d'Esquadra. La concentració s'ha desconvocat a la 1 del migdia.