Centenars d'estudiants de Manresa han tallat aquest dimarts al matí el trànsit a Manresa. Minuts abans de la 1 del migdia, els joves han ocupat tots els carrils de l'eix Transversal i han tallat la via en els dos sentits de la marxa a l'altura de l'avinguda Universitària. Camions i cotxes han començat a fer la volta un cop la retenció ja era notable. Alguns joves han col·locat canyes al mig de la calçada davant la possibilitat que arribessin agents de la Brimo.

El trànsit a la C-25 ha quedat normalitzat al voltant de les 2 del migdia. A aquella hora, els estudiants han arrencat a caminar per l'eix en direcció a la gasolinera de la Petrocat, en sentit Lleida, han entrat de nou a la ciutat per la carretera de Manresa a Basella (la carretera de Cardona per a molts) i han continuat el seu recorregut cap a la caserna de la Guàrdia Civil. L'edifici està acordonat per agents i vehicles dels Mossos d'Esquadra, que impedeixen als estudiants acostar-s'hi. La concentració davant la caserna s'ha dissolt al voltant de 2/4 de 3 del migdia.

Primer tall, a la plaça Bages

La protesta ha començat a quarts d'11 del matí a la plaça Bages, a càrrec d'alumnes de l'institut Lluís de Peguera. Estudiants d'altres centres educatius manresans s'han anat sumant a la manifestació. Tocades les 12 del migdia, els concentrats que tallaven el trànsit a la plaça Bages han començat a desfilar per les Bases de Manresa en direcció a la plaça de la Creu.

Segons ha pogut comprovar Regió7, els joves s'han dirigit cap a la UPC, on han entrat i han fet una crida als estudiants que hi havia a les aules a sortir al carrer i protestar contra la sentència del Tribunal Suprem. Desenes d'alumnes de la Politècnica s'han sumat a la iniciativa. El mateix ha passat a la UManresa, on els manifestants també han entrat a les aules i n'han sortit acompanyats d'estudiants que han aturat les classes i s'han afegit a la protesta.

Un dels supòsits que es comentaven ja entre els joves és que la idea era dirigir-se cap a l'eix Transversal per tallar la via al trànsit.

60

Els estudiants buiden les aules i tornen a tallar el trànsit a Manresa

D'altra banda, la Secció de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa ha comunicat que el servei de transport públic de bus així com altres serveis de transports públics s'estan veient afectats per les manifestacions que s'estan produint a la ciutat. El servei es manté amb desviaments puntuals alternatius i amb afectacions a diverses parades.