Al costat del tema de l'incivisme, de la inseguretat i de les queixes per la ineficàcia de l'actual model d'escombraries, la federació també alerta que «darrerament ens hem assabentat que l'Associació de Veïns del Barri Antic, situada sobre el mercat de Puigmercadal, pot trobar-se sense espai per qüestions d'unes obres de remodelació al mercat». Demana «que l'associació rebi informació adequada del tipus d'obres i de la durada prevista, per així poder-se organitzar adequadament».

Segons ha explicat a Regió7 Anna Martínez, presidenta de l'ens veïnal, les obres consisteixen en la instal·lació d'un ascensor al mercat que ocuparà l'entrada al local veïnal el temps que durin i la sala de reunions, no així on es fan els tallers. Relata que estan tenint converses amb la regidora del Centre Històric, Claudina Relat, i amb la de Barris, Acció Comunitària i Civisme, Núria Masgrau, per trobar-hi una solució.

Martínez comenta que una alternativa seria recuperar les escales per accedir al local des del mercat, que es van enderrocar durant les obres a l'equipament, i gua-nyar espai al local per la part del darrere per no haver d'anar a un altre local, perquè esmenta que els que hi ha disponibles al Barri Antic «són molt petits». Insisteix que a la planta de sobre d'on són i a la part del darrere hi ha molt espai lliure que podria utilitzar l'ens veïnal. És una decisió, però, de l'Ajuntament. Martínez recorda que el local tampoc no és que sigui per tirar coets perquè no hi tenen climatització ni per a l'estiu ni tampoc per a l'hivern.