Els instituts de Manresa consultats per Regió7 esperen que la incidència de la vaga d'estudiants tingui una major incidència entre els estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, que des d'avui estan cridats a sumar-se a la convocatòria d'aturada per protestar contra la sentència del judici del Procés. D'una banda, el Sindicat d'Estudiants (SE) ha començat la vaga aquest dimecres, que ja ha estat seguida per un gran nombre de joves, alguns dels quals han tallat l'eix Transversal i la C-55 a Manresa. D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPS) farà la vaga demà i divendres.

A l'institut Lacetània, per exemple, avui han fet vaga 110 estudiants d'ESO i 90 de Batxillerat. Pel que fa als cicles formatius, la majoria d'alumnes, 440, també s'han sumat a la protesta, i el mateix han fet 220 alumnes de cicles superiors, aproximadament la meitat segons Sílvia Vilamanyà, cap d'estudis del centre. Els estudiants que han assistit a classe han pogut seguir la jornada amb normalitat, apunta Vilamanyà, que destaca que el professorat ha treballat amb normalitat ja que l'única convocatòria de vaga oficial per als professors és aquest divendres.

Al Lluís de Peguera, segons els seus responsables, els alumnes secundaran principalment la vaga dijous i divendres. Tot i això, aquest dimecres alguns han marxat de classe a mig matí per sumar-se a la manifestació que s'ha dut a terme a Manresa. Pel que fa a l'institut Manresa Sis, al Xup, el seguiment de la vaga avui ha estat d'un 60%. Demà s'espera la mateixa incidència i, de cara a divendres, la direcció creu que la xifra d'alumnes que s'adhereixin a la vaga se situarà al voltant d'un 80%.

La mateixa previsió la fan des de l'institut Pius Font i Quer, on avui més de la meitat dels alumnes han faltat a classe. El director del centre, Valentí Grau, ha assegurat que la majoria d'estudiants de tercer i quart d'ESO faran vaga demà i divendres, i ha donat xifres del seguiment de l'aturada a les aules que hi ha hagut avui: de 160 alumnes d'ESO, 91 han fet vaga, i de Batxillerat només una trentena de joves han anat a classe, d'un total de 190.

Aquest diari no ha pogut contactar els responsables de l'institut de Cal Gravat i el del Guillem Catà, els altres dos centres de secundària públics que hi ha a Manresa.