La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) celebrarà l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2019-2020 a Manresa. Serà dimarts vinent, 22 d‘octubre, a les 12 del migdia a la sala d’actes de l’edifici principal de la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa).

Durant la cerimònia es lliurarà la Medalla institucional de la UVic-UCC a Pere Fons, que va ser director de la Fundació Universitària del Bages. D’aquesta forma se li vol reconèixer la seva contribució al creixement del projece universitari manresà durant la seva etapa com a director general de la FUB.

L’acte el presidirà el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños. L’acompanyaran l’alcalde de Manresa i president del patronat de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Junyent; l’alcaldessa de Vic i president del patronat de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra; i la directora general d’universitats de la Generalitat, Victòria Girona.

En el transcurs de l'acte es projectarà la videomemòria del curs anterior i el professor dels estudis de Medicina, el catedràtic Roberto Elosua, impartirà la lliçó inaugural titulada "Salut i població: de l'estudi de poblacions a la medicina de precisió". L'acte es completarà amb el lliurament de les insígnies a les persones que es jubilen, el lliurament dels premis extraordinaris i una breu actuació musical de la cantant Eva Lao.