El ple de l'ajuntament de Manresa ha viscut una inusual escena amb els regidors de ERC, JXM i Fem mostrant pancartes reclamant la llibertat dels presos, exiliats i represaliats durant una moció de Cs de condemna de la violència i el terrorisme en democràcia. La formació taronja, per la seva banda, ha participat al ple amb samarretes amb el cor amb les banderes europea, espanyola i la senyera, i a la sala també hi havia el parlamentari manresà de Cs Antonio Espinosa amb la mateixa samarreta.

Ciutadans volia amb la moció que el ple condemnés de forma explícita la violència desfermada després de la sentència del Procés. El govern li ha respost que mai acceptarà plantejaments erronis que vinculin «la legítima lluita per la independència» amb el terrorisme.

També s'ha remès al ple del dia anterior sobre la sentència del Suprem. Fem Manresa ha condemnat la «brutalitat policial» i el govern ha recordat que ha fet públic un comunicat de condemna a totes les violències. La moció de Ciutadans ha estat rebutjada amb 2 vots a favor i 23 en contra.