Uns 400 estudiants es van concentrar ahir a les 10 del matí davant la UPC de Manresa i van marxar tot seguit a tallar primer la C-25 i, després, la C-55, on es van viure moments de tensió quan una conductora va passar a la força amb el seu vehicle entre els manifestants. Després, els joves van cremar pneumàtics i canyes al mig de la via.

Abans de quedar desconvocada, la concentració es va desplaçar cap a la comissaria dels Mossos, que estava acordonada per agents i furgonetes.

La manifestació estudiantil va començar amb un ambient festiu davant la UPC amb alguns conductors que passaven pel costat dels joves fent sonar el clàxon i donant-los ànims. Darrere una pancarta amb el lema «Contra la sentència, desobediència», van enfilar per l'avinguda de les Bases i van girar cap a l'avinguda Universitària entre crits d'«Els carrers seran sempre nostres».

A la confluència de l'avinguda Universitària amb l'eix Transversal van tallar la circulació com ja havien fet dimarts. Els vehicles van tornar a quedar atrapats, sobretot camions, ja que els cotxes que anaven arribant al punt de la retenció feien mitja volta.

Participants a la protesta van explicar que alguns conductors els havien intentat convèncer perquè els deixessin passar i en no aconseguir-ho havien traslladat el seu malestar per la situació als Mossos d'Esquadra.

Cap a 3/4 de 12 del migdia, els centenars d'estudiants que tallaven la C-25 en els dos sentits de la marxa van començar a caminar en direcció al Palau Firal per la ronda exterior de Manresa i fins a l'enllaç amb la C-55, via que també van tallar al trànsit. Cal recordar que el d'ahir va ser el tercer dia de mobilitzacions estudiantils, després que dilluns al matí es conegués la sentència que condemna els líders independentistes a penes de presó d'entre 9 i 13 anys.

Una conductora passa a la força

Segons ha pogut saber aquest diari, a la C-55 es van viure moments de tensió quan una conductora indignada per les manifestacions i els talls de carreteres va intentar passar a la força amb el seu vehicle entre els manifestants. Segons han explicat les mateixes fonts, alguns van ser colpejats pel vehicle i van clavar cops que van trencar vidres del turisme.

Els participants a la manifestació van col·locar canyes i pneumàtics al mig de la calçada de la C-55 en sentit Barcelona i hi van calar foc. Els Bombers es van desplaçar al lloc dels fets per apagar les flames. Durant les tasques d'extinció, els joves es van retirar de la via en direcció nord i es va poder restablir el trànsit en sentit Solsona.

Els joves també es van començar a retirar de la via en l'altra direcció a quarts de tres de la tarda i la carretera es va reobrir al trànsit un cop es va aconseguir netejar tota la calçada.