El primer clàssic de la temporada entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, previst per al dia 26 d'octubre a les 13 hores al Camp Nou, estarà en suspens fins dimecres que ve, data en la qual es reunirà el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que decidirà si finalment es juga, se suspèn o es permuta l'ordre del duel i es trasllada el primer embat a l'estadi Santiago Bernabéu.

Els incidents esdevinguts en les últimes hores als carrers de Barcelona, així com la convocatòria d'una manifestació unitària del sobiranisme per a aquell dia, han provocat que la Lliga hagi demanat formalment a la federació que el clàssic alteri el seu ordre i que sigui el Reial Madrid qui organitzi el partit de la primera volta al Bernabéu, per evitar possibles disturbis, abans, durant i després. Són «causes de força major», explica textualment la Lliga.

El Barça, però, no està disposat a canviar l'escenari del partit. Així ho va informar una font autoritzada de l'entitat blaugrana. Malgrat que disposa de tres dies per respondre a la proposta de la Lliga, el club ja té decidit que no pensa acceptar la possibilitat que es canviï l'ordre dels clàssics.