A l'hora de tancar edició, la zona esportiva del Congost havia quedat blindada per la Policia Local. No s'hi podia entrar ni sortir amb vehicle, i els que sortien eren desviats cap a l'Eix. El motiu: la gernació concentrada al Congost entre els participants a la marxa Berga-Manresa i els assistents al partit del Baxi. Al Complex Vell Congost, els assistents a la caminada sopaven i alguns es preparaven per dormir. S'esperava que unes 150 persones hi passessin la nit. També va quedar tallada la carretera de Cardona en direcció entrada ciutat a l'alçada del Pont Nou.

Gent de Puigcerdà, de Barcelona, de Navàs... No tots es van quedar a dormir. Alguns van preferir tornar amb autocar als seus llocs d'origen. L'ANC a Manresa es va veure una mica superada per l'èxit d'assistència. Van assegurar, però, que tothom podria tornar a casa, ni que fos amb cotxes particulars.

A les 8 del vespre, mentre la marxa travessava Manresa, al costat del Complex Vell Congost, els voluntaris havien cuit 375 botifar-res. Hi havia més de 200 aigües i vasets de vi, pa amb tomàquet i fruita. Un participant de Berga que va ser dels primers a arribar es va queixar que havien trigat dues hores per travessar Manresa. Les cares de cansament entre els que feien cap al Congost eren una mostra de l'esforç realitzat.

A les 9 del vespre va arribar el gruix de la marxa, tot i que abans i després encara va anar arribant gent. Alguns van sopar abans d'anar a dormir, però altres, sobretot la gent gran, hi van voler anar directament. Es va posar a la seva disposició el tatami de judo i, si calia, la pista de bàsquet. Les guixetes, els vestuaris, banys i dutxes del complex esportiu també van quedar oberts perquè els poguessin utilitzar. Avui, a les 7 del matí, estava previst l'esmorzar -al preu popular de cinc euros amb el sopar d'ahir- i a les 8 ha de començar un nou tram de la marxa.

Ahir, entre els caminants, els que van anar veure el partit de bàsquet i els esportistes que entrenen al complex, el Congost va ser un autèntic formiguer.