A l'edició d'enguany de la fira Ecoviure, d'aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa, hi seran presents prop d'una vuitantena d'expositors de diferents sectors econòmics.

El sector més nombrós serà el dels productors agroalimentaris ecològics, amb un total de 21 estands.

La cosmètica natural i el tèxtil sostenible també hi tindran una bona representació, confirmant-se com dos sectors en auge. Això sense deixar de banda les energies renovables i la construcció sostenible, que sumaran una quinzena d'expositors.

A l'exterior del Palau Firal es podrà veure cotxes elèctrics de les marques Renault, Kia, Jaguar i Nissan.

Per segon any consecutiu, Ecoviure coincidirà amb la fira Cuida't, dedicada al benestar i les teràpies naturals. La iniciativa, que es va iniciar amb èxit l'any passat, pretén crear sinergies entre les dues fires i afavorir el trànsit de visitants entre l'una i l'altra. Les dues fires, però, ocuparan espais diferenciats i cadascuna tindrà el seu propi programa.

Ecoviure es podrà visitar dissabte i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre amb entrada gratuïta. El programa complet de la fira pot consultar-se a www.ecoviure.cat.

La fira Ecoviure obrirà aquest dissabte una nova edició fortament marcada per la situació d'emergència climàtica que viu el planeta.

D'aquesta manera, Ecoviure vol consolidar-se com una fira de referència a l'hora de mostrar productes sostenibles i de donar a conèixer hàbits i accions que la ciutadania pot portar a terme per tenir cura del medi ambient.

La convocatòria de vaga general d'avui ha obligat a ajornar la celebració del Fòrum Energia, una jornada professional que havia d'estar dedicada a l'autoconsum d'energia solar fotovoltaica.

La resta d'activitats d'Ecoviure, previstes per dissabte i diumenge, tindran lloc amb normalitat.