El qui va ser director general de la Fundació Universitària del Bages (FUB), Pere Fons, rebrà la medalla institucional de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) durant l'acte acadèmic d'inauguració del curs. Serà dimarts vinent a les 12 del migdia a la sala d'actes de l'edifici principal de la FUB, a l'avinguda Universitària.

Fons va dirigir la fundació entre els anys 1997 i 2000. Durant aquest període de temps es van implantar tres noves titulacions, es va posar en marxa la formació contínua i es va definir i es van iniciar les obres de l'actual edifici mare de la Fundació Universitària i el campus de la FUB. Juntament amb l'equip directiu també va definir la FUB com una iniciativa centrada en l'àmbit de la salut i l'empresa i es va estructurar i projectar la institució amb dues escoles, la de Salut i la de Ciències socials, amb una única marca. Amb l'homenatge es vol reconèixer la seva contribució al creixement del projecte universitari manresà.

L'acte acadèmic d'inauguració del curs 2019-2020 estarà presidit pel rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños. L'acompanyaran l'alcalde de Manresa i president del patronat de la FUB, Valentí Ju-nyent; l'alcaldessa de Vic i presidenta de la Fundació Universitària Balmes, Anna Erra; i la directora general d'Universitats, Victòria Girona. El professor de Medicina Roberto Elosua pronunciarà la lliçó inaugural, titulada «Salut i població, de l'estudi de poblacions a la medicina de precisió».