Continuen les mobilitzacions al carrer sorgides arran de la sentència del Procés, que es va fer pública dilluns passat. Avui, a Manresa, ha tingut lloc una nova manifestació a Sant Domènec amb la participació de 3.000 persones, segons la Policia Local, amb el lema «Manresa antifeixista». Aquesta marxa ha confluït amb una concentració d'ultres davant la caserna de la Guàrdia Civil, tot i els esforços dels Mossos d'Esquadra per evitar la trobada entre els dos grups.

L'esquerra independentista de la ciutat ha organitzat una nova concentració «en rebuig a la convocatòria feixista», que era prevista també per aquest vespre, a les 20h a la plaça Catalunya. El lema de la primera manifestació era «No tenim por, seguim dempeus». A la capçalera hi havia molts joves, alguns d'ells encaputxats i amb el rostre totalment cobert, i d'altres amb la cara completament destapada. Per la seva banda, la concentració ultra estava convocada pel col·lectiu «Somos resistencia» i s'ha dut a terme sota el lema «No estáis solos», dedicat als cossos de seguretat de l'estat que aquests dies estan sent criticats per les seves actuacions arreu del país.

Els Mossos els barren el pas

La manifestació de rebuig al feixisme s'ha iniciat a Sant Domènec i s'ha dirigit cap a la carretera Cardona. En un primer moment, tot apuntava que els manifestants anaven cap a la Guàrdia Civil, però de cop la riuada de gent s'ha desviat pel carrer Dos de Maig i per Prudenci Comellas, agafant desprevinguts els cossos policials que custodiaven la manifestació i anaven tallant el trànsit al seu pas.

El canvi de direcció sobtat ha provocat que la furgoneta dels Mossos que era aparcada en aquest carrer s'hagi volgut moure ràpidament i hagi xocat amb una farola mentre feia marxa enrere. L'incident ha provocat aplaudiments entre els manifestants i crits irònics de «dónde está la farola, la farola dónde está!». No ha estat l'únic incident que han patit les patrulles dels Mossos que seguien la manifestació, ja que a l'arribada de la gent a la plaça Catalunya, una furgoneta i un cotxe dels Mossos han topat mentre feien maniobres per impedir el pas dels manifestants, provocant alguns desperfectes al capó del cotxe.

Quan la gent ha pujat pel carrer Dos de Maig s'ha vist clara la intenció dels manifestants, que era trobar-se amb els ultres a la plaça Catalunya. Sobre 3/4 de 8 del vespre els centenars de persones, la majoria molt joves, han seguit pel carrer Martí i Julià en direcció a la plaça. Allà, una vintena d'agents ARRO dels Mossos d'Esquadra i quatre furgonetes del cos policial els han barrat completament el pas per tal que no poguessin accedir a la plaça.

Els antifeixistes es troben amb els ultres

Malgrat que la concentració espanyolista estava convocada per a aquella hora en aquell mateix indret, la plaça era buida, només hi havia alguns veïns que seguien amb expectació el que estava passant. Fonts dels Mossos han explicat a Regió7 que la trentena d'ultres que s'hi havien congregat a quarts de 8 havien estat convidats a marxar de la plaça per la policia. Segons les mateixes fonts, els espanyolistes s'han dirigit llavors cap a la caserna.

Després de vint minuts bloquejats i envoltats per Mossos al carrer Martí i Julià, els 3.000 manifestants que clamaven per una «Manresa antifeixista» han girat cua i han caminat cap a la Guàrdia Civil, on s'han acabat trobant amb l'altra concentració. En aquell punt s'havien sumat a la protesta espanyolista una altra trentena de persones. Els Mossos havien perimetrat la caserna amb tanques i quatre furgonetes per evitar que hi hagués un enfrontament directe entre els dos grups.

Els espanyolistes onejaven banderes espanyoles i cridaven proclames a favor de la Guàrdia Civil. Per la seva banda, els antifeixisites proferien crits de «Manresa antifeixista» i «Fora els feixistes dels nostres barris», entre d'altres. Després d'intercanviar alguns crits, els antifeixistes han fet una crida a la gent a tornar cap a la plaça Sant Domènec, on s'ha desconvocat finalment la manifestació sense incidents.