Manresa celebrarà el dijous, 24 d'octubre, l'activitat "Camins escolars", una iniciativa que pretén promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l'escola a peu i de forma autònoma. Com a estratègia educativa que fomenta l'educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat, aquesta activitat s'emmarca dins els objectius i les línies d'educació del Pla Educatiu d'Entorn i el programa Educació 360.

En aquest sentit, es tracta d'un projecte educatiu, transversal, participatiu i de transformació de l'espai públic i els hàbits de mobilitat en el que, d'una banda, es condicionen un conjunt d'itineraris còmodes, agradables i segurs que permeten als infants i a les seves famílies realitzar els trajectes casa-escola en modes ecomovibles i, d'una altra, es desenvolupen un conjunt d'accions pedagògiques i ciutadanes que busquen transformar l'entorn del barri en un espai amable i sensibilitzar i conscienciar implicant a tota la comunitat (infants, pares/mares, mestres, veïns, institucions locals, comerciants, associacions de barri, etc.).

La Comissió de Treball de Camins escolars es coordina directament amb les regidories d'Ensenyament i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, i organitza aquesta jornada a la ciutat amb la participació, en aquesta edició, de les escoles Espill, Ítaca i Serra i Húnter.

Camins escolars és una activitat que es va engegar a la ciutat fa dos cursos i des de la Comissió s'ha decidit que se celebrarà cada 24 d'octubre (feiner) a la ciutat.

El regidor d'Ensenyament i Universitats, Antoni Massegú, participarà en l'activitat de l'escola l'Espill, i acompanyarà el trajecte de l'alumnat amb sortida a les 8.40 h, des del Pont de Ferro, fins l' arribada a l'escola situada al carrer de Sant Joan, 51-59.

Pel que fa a l'escola Ítaca, la trobada dels alumnes serà a les 8.40 h. davant les cases de la Sagrada Família per fer el recorregut fins al centre escolar situat, a la Ctra. del Pont de Vilomara, 131 - 141 i pel que fa a l'escola Serra i Húnter, la trobada serà davant del Casal de les Escodines fins l'escola situada al Passeig de Sant Jordi de la Balconada s/n.

L'alumnat participant acompanyats de mestres del centre i pares i mares voluntaris, identificaran el camí amb unes pancartes amb el logotip dels Camins escolars.

Tots els participants tindran un petit obsequi.