La nova Unitat Assistencial Polivalent de l'Hospital de Sant Andreu ja funciona a ple rendiment després de rebre una inversió de mig milió d'euros per renovar-la de cap a peus.

Es tracta d'un espai dotat per atendre pacients amb perfils complexos, que permet personalitzar l'atenció i adaptar-se a les necessitats concretes de cada usuari.

La nova Unitat Assistencial Polivalent de l'Hospital de Sant Andreu de Manresa està situada a la planta 2 del centre. Les obres van acabar a final del mes de setembre i l'espai és, a hores d'ara, ple d'activitat.

Segons han assegurat des de la Fundació Sant Andreu Salut, la unitat polivalent és ara més moderna i confortable, capaç d'atendre pacients amb perfils diferents, com ara joves que necessitin cures pal·liatives, pacients subaguts o persones que requereixin cures complexes.

La posada en marxa de la unitat, doncs, permet personalitzar l'atenció i adaptar-se a les necessitats específiques de cada usuari. Tot això, en el marc de l'aposta que

fa Sant Andreu Salut per ser l'hospital d'atenció intermèdia referent del territori, per donar atenció cada vegada a més persones i de més alta complexitat.

Suport al pacient i a la família

El servei que s'ofereix en aquest espai multidisciplinari està adreçat especialment a persones que pateixen una malaltia crònica o que necessiten una atenció més especialitzada.

S'hi ofereix una atenció general, de cura i manteniment de la

persona des d'un punt de vista integral, donant suport al pacient i a la seva família.

L'objectiu del servei és l'estabilització de les patologies i l'orientació del malalt i dels seus familiars perquè pugui obtenir l'alta mèdica amb garanties.

Pagada amb recursos propis

Les obres de remodelació, una actuació que ha costat mig milió d'euros i ha estat assumida íntegrament per la Fundació Sant Andreu Salut, han permès renovar completament la unitat i guanyar dues habitacions individuals. La unitat tindrà 18 llits, repartits en vuit habitacions dobles i les dues noves habitacions individuals.

Concretament, les obres han consistit en la renovació dels espais comuns, dels banys, del sistema de climatització i dels sistemes d'avís. S'han instal·lat també noves portes tallafocs més amples, s'han construït nous espais d'infermeria i s'ha dotat de material anticops tota la unitat.

A tot això s'hi ha de sumar la renovació completa del terra, els treballs de pintura i la renovació d'una part de la teulada.

L'actuació s'ha completat amb l'adquisició de mobiliari, un nou taulell de control d'infermeria, una cuina-office i un nou espai per emmagatzemar material mèdic i de farmàcia.

Amb aquesta inversió, l'Hospital de Sant Andreu es reforça com a centre d'atenció intermèdia.

L'atenció intermèdia és la que hi ha entre un hospital d'aguts i la primària. Això significa atendre més persones i de més alta complexitat, algunes de derivades dels serveis d'urgències; potenciar la seva autonomia; pal·liar les seves limitacions i facilitar el seu retorn a casa o al recurs més adient. Això ha comportat posar a prova tant els professionals com les instal·lacions i, també, la intensificació del treball en xarxa amb les altres institucions de salut.

El canvi és necessari per respondre al repte que representen la cronicitat i la dependència.